Använd nedan guide för att deklarera dina kreditförluster:

1. Logga in på plattformen, klicka på “Mitt konto” uppe till höger följt av “Rapporter”

2. Välj “Årsrapport 2023” i listan och därefter klickar du på “Exportera”.

3. Summan du ser på raden märkt “Kreditförluster” klistrar du in i din skattedeklaration på blankett K4, avsnitt D (under rubriken: "Försäljning av värdepapper - Övriga värdepapper, råvaror, övriga tillgångar (kapitalplaceringar) m.m.”)

4. I kolumnen Beteckning/Valuta fyller du i "SAVELEND" alternativt "SBL FINANS AB (PUBL)".

* Blankett K4, avsnitt D går under rubriken: "Försäljning av värdepapper - Övriga värdepapper, råvaror, övriga tillgångar (kapitalplaceringar) m.m."

På webben eller pappersblankett?

Nedan följer ett exempel där kreditförlusten är 1 690 kronor och hur den fylls i på webben alternativt på pappersblanketten.

Exempel: Webben

Exempel: Pappersblankett