Uttag av oinvesterat kapital

Du kan enkelt begära uttag på oinvesterade pengar genom att logga in i gränssnittet.

1. Först behöver du lägga till bankkonto via Tink.

Klicka "Mitt konto" och välja "Bankkonton":

Där kan du lägga till, hantera eller ta bort bankkonton som är kopplade till ditt SaveLend-konto.

2. Navigera till "Överföringar" -> "Uttag" -> "Begär uttag".

I det öppna fönstret anger du information om vilken depå du vill ta ut från, till vilket bankkonto och vilket belopp:

Klicka på "Fortsätt" och du kommer att se ett nytt fönster där du behöver besvara några frågor:

Sedan klickar du på "Bekräfta uttag".

Du kan sedan se uttagstransaktionen under "Överföringar -> "Uttag" för depån som uttaget gjordes ifrån.

Uttag av investerat kapital

Om du vill ta ut pengar som är investerade i krediter måste du först frigöra pengar motsvarande det belopp du vill ta ut genom att sälja investeringar på Andrahandsmarknaden, som du hittar under "Innehav" -> "Krediter".

Notera! Försäljning på andrahandsmarknaden medför en avgift med undantag för speciella villkor för strategin Balanserad. Här har du rätt att efter varje tolvmånadersperiod avgiftsfritt sälja av investeringar upp till sammanlagt 50 000 kr.