Bra sätt att höja din investeringsgrad på är att välja strategi med högre risk och avkastning. Sparstrategierna Balanserad och Yield har automatiska inställningar som du inte kan styra.

Men för strategin Frihet kan man välja såväl kreditförmedlare som exempelvis kredittyp och bestämma hur stor andel av det totala kapitalet som kan placeras i en enskild investering och få högre eller lägre avkastning. Ju fler kredittyper du har aktiverat desto större investeringsgrad.